Φίλτρα νερού

Τα φίλτρα νερού  είναι συστήματα για τον καθαρισμό του νερού από διάφορους ρύπους φυσικής προέλευσης αλλά και ρύπους από ανθρώπινες δραστηριότητες. Στο νερό βρίσκονται φερτά υλικά, λάσπες, σκουριές, γύρη, βαρέα μέταλλα (όπως υδράργυρος, μόλυβδος, χρώμιο κ.α.), τοξικές ουσίες, άλατα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων καθώς και μικροοργανισμοί.

Η ποιότητα του νερού που πίνουμε αντανακλά στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και έχει ιδιαίτερη σημασία η σωστή επιλογή του συστήματος καθαρισμού.

Η μεγάλη ποικιλία φίλτρων που διαθέτουμε σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το κατάλληλο φιλτρο για κάθε χρήση με ποιοτικά και οικονoμικά κριτήρια. Για την επιλογή του φίλτρου διαβάστε τις πληροφορίες για την επιλογή των φίλτρων νερού.


AWF-WSM
φιλτρο πλυντηριου

[AWF-WSM]

το φιλτρο πλυντηριου ρουχων και πιατων εμποδίζει την επικάθιση αλάτων στο πλυντηριο ρούχων, στο πλυντηριο πιάτων, στο θερμοσίφωνα και γενικά σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί νερό. Εξοικονομήστε χρήματα από το ηλεκτρικό ρεύμα, το απορρυπαντικό, το αποσκληρυντικό και τη διάρκεια ζωής των συσκευών, ..

Τιμή με ΦΠΑ : 20,00€

AWF-SWR-P
φιλτρο μπανιου

[AWF-SWR-P]

το φιλτρο μπανιου με KDF χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού στο μπάνιο σας. Συνιστάται ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους ενήλικες με ευαίσθητο δέρμα και ευαίσθητα μαλλιά. ιδιαίτερα αποτελεσματικό και για ισχυρά χλωριωμένο νερό. το φιλτρο μπανιου με KDF : εξαλείφει της προ..

Τιμή με ΦΠΑ : 25,00€

AH-B-0808
φιλτρο νερου κεντρικης παροχης 1/2 ιντσας

[AH-B-0808]

φιλτρο νερου για την κεντρικη παροχη νερου 1/2''. Εύκολη εγκατάσταση, οικονομική λύση για την αντιμετώπιση σκουριών, λάσπης, φερτών υλικών και μικροβίων. Συνδέεται στη κεντρική παροχή ή / και πριν από τον αποσκληρυντή. Με το φιλτρο νερου κεντρικης παροχης μπορείτε να αντιμετωπίσετε : τις λάσ..

Τιμή με ΦΠΑ : 40,00€

AH-B-1010
φιλτρo κεντρικης παροχης 3/4 της ιντσας

[AH-B-1010]

Φιλτρο για την κεντρικη παροχη νερου 3/4''. Εύκολη εγκατάσταση, οικονομική λύση για την αντιμετώπιση σκουριών, λάσπης, φερτών υλικών και μικροβίων. Συνδέεται στη κεντρική παροχή ή / και πριν από τον αποσκληρυντή. Με τη χρήση του φίλτρου κεντρικής παροχής μπορείτε να αντιμετωπίσετε : τις λάσπ..

Τιμή με ΦΠΑ : 43,00€

AH-B-1012
φιλτρο νερου κεντρικης παροχης 1 ιντσας

[AH-B-1012]

Φιλτρο νερου για την κεντρικη παροχη νερου 1''. Εύκολη εγκατάσταση, οικονομική λύση για την αντιμετώπιση σκουριών, λάσπης, φερτών υλικών και μικροβίων. Συνδέεται στη κεντρική παροχή ή / και πριν από τον αποσκληρυντή. Με τη χρήση του φίλτρου κεντρικής παροχής μπορείτε να αντιμετωπίσετε : τις ..

Τιμή με ΦΠΑ : 45,00€

AH-D10B-1212
φίλτρο νερού BigBlue 10

[AH-D10B-1212]

Φιλτρο νερου BigBlue 10'' για την κεντρικη παροχη νερου (1 ίντσας). Υποστηρίζει μεγάλες καταναλώσεις (έως 50 lt/min). Δυνατότητα τοποθέτησης ανταλλακτικού φίλτρου νήματος, προπυλενίου, άνθρακα, kdf, αποσιδήρωσης και αποσκλήρυνσης. Συνδέεται στη κεντρική παροχή ή / και πριν από τον αποσκληρυντή. ..

Τιμή με ΦΠΑ : 80,00€

AWF-CT-2H-NL
διπλό φίλτρο νερού

[AWF-CT-2H-NL]

διπλό φίλτρο νερού, ευρωπαϊκής κατασκευής. Δυνατότητα επέκτασης (έως 8 στάδια), προσθήκης αντίστροφης ώσμωσης, λαμπτήρα UV και αντλίας νερού. Ποιότητα νερού για όλη την οικογένεια. Το διπλό φίλτρο χρησιμοποιεί τα πατενταρισμένα φίλτρα NewLine (2 φίλτρα ενεργού άνθρακα) που έχουν αυξημένη ικαν..

special price

AH-D20B-1212
φίλτρο νερού BigBlue 20

[AH-D20B-1212]

Φιλτρο νερου BigBlue 20'' για την κεντρικη παροχη νερου (1 ίντσας). Υποστηρίζει μεγάλες καταναλώσεις (έως 66 lt/min). Δυνατότητα τοποθέτησης φίλτρων νήματος, προπυλενίου, άνθρακα, kdf, αποσιδήρωσης και αποσκλήρυνσης. Συνδέεται στη κεντρική παροχή ή / και πριν από τον αποσκληρυντή. Το φίλτρο ..

Τιμή με ΦΠΑ : 140,00€

AWF-CT-3H-NL
Τριπλό φίλτρο νερού βρύσης

[AWF-CT-3H-NL]

φίλτρο νερού βρύσης, ευρωπαϊκής κατασκευής. Δυνατότητα επέκτασης (έως 8 στάδια), προσθήκης αντίστροφης ώσμωσης, λαμπτήρα UV και αντλίας νερού. Ποιότητα νερού για όλη την οικογένεια. Το φίλτρο νερού βρύσης χρησιμοποιεί τα πατενταρισμένα φίλτρα NewLine (1 φίλτρο 5 microns και 2 φίλτρα ενερ..

special price

AWF-UPS-3H-NL
Τριπλό φίλτρο νερού κάτω πάγκου

[AWF-UPS-3H-NL]

φίλτρο νερού κάτω πάγκου, ευρωπαϊκής κατασκευής. Δυνατότητα επέκτασης (έως 8 στάδια), προσθήκης αντίστροφης ώσμωσης, λαμπτήρα UV και αντλίας. Επιτυγχάνει υψηλή αποτελεσματικότητα στην αφαίρεση των ακαθαρσιών και βελτιώνει την γεύση και την οσμή. Το φίλτρο νερού κάτω πάγκου χρησιμοποιεί τα ..

special price

AWF-UPS-3H-NL+UF/KDF
φιλτρο νερου υπερδιήθησης και KDF

[AWF-UPS-3H-NL+UF/KDF]

φιλτρο νερου υπερδιήθησης 0,05 microns (UltraFiltration) και KDF 5 microns. Με αντιβακτηριδιακή δράση, μειώνει τη σκληρότητα, βελτιώνει την γεύση και την οσμή του νερού. Το καλύτερο φίλτρο πριν την αντίστροφη ώσμωση. Δυνατότητα επέκτασης (έως 8 στάδια), προσθήκης αντίστροφης ώσμωσης, λαμπτήρα UV κα..

special price

HoReCa CWR-2-CTO
HoReCa CAPPUCCINO για μηχανές καφέ

[HoReCa CWR-2-CTO]

Το φιλτρο HoReCa CAPPUCCINO είναι το ιδανικό φίλτρο για μηχανές καφέ συνδυάζοντας την ποιότητα του νερού, τη σκληρότητα και την γεύση που αναδεικνύει το άρωμα του καφέ. το φίλτρο, χρησιμοποιεί τα πατενταρισμένα φίλτρα NewLine που η καινοτόμος κατασκευή τους επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση χω..

special price

HoReCa CWR-5-CTO
HORECA AMERICANO για μηχανές καφέ

[HoReCa CWR-5-CTO]

Το φιλτρο HoReCa AMERICANO είναι το ιδανικό φίλτρο για μηχανές καφέ και αποτελεί την ποιο προηγμένη έκδοση του φίλτρου HoReCa CAPPUCINO. Τα συνολικά έξι στάδια φιλτραρίσματος εγγυώνται το τέλειο άρωμα κάθε ροφήματος (καφέ, τσαγιού κλπ). Το αναβαθμισμένο σύστημα ανάμειξης στην βέλτιστο επιθυμητό ..

special price

Εμφάνιση 1 έως 13 από 13 (1 Σελ.)

Πληροφορίες για την επιλογή των φίλτρων νερού


Ποιότητα νερού τροφοδοσίας

Η ποιότητα του νερού που θέλουμε να διαχειριστούμε είναι σημαντική για την επιλογή του συστήματος που θα χρησιμοποιήσουμε.

Εάν διαθέτουμε μικροβιολογική και χημική ανάλυση είναι η βέλτιστη λύση. Με βάση τα στοιχεία των αναλύσεων μπορούμε να επιλέξουμε πιο σωστά το φίλτρο νερού που χρειαζόμαστε.

Χρήσιμα στοιχεία για την ποιότητα του νερού μπορούμε να αντλήσουμε και από την υπεύθυνη Δημόσια Επιχείρισης Ύδρευσης της περιοχής μας. Συνήθως τα στοιχεία δεν τα δίνουν εγγράφως αλλά προφορικά.

Ειναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ποιότητα του νερού υπόκειται σε μεταβολές είτε περιοδικές (πχ χειμώνα - καλοκαίρι) είτε έκτακτα (πχ ρύπανση). Όταν το νερό μας είναι από ελεγχόμενη πηγή (πχ. Δημόσιο Επιχείρηση Ύδρευσης) τότε εφόσον υπάρχει και τηρείται πρόγραμμα ελέγχων είμαστε ποιο σίγουροι σχετικά με το ότι εάν προκύψουν έκτακτα γεγονότα θα ενημερωθούμε έγκαιρα. Σε περίπτωση ιδιόκτητων πηγών νερού (πχ γεωτρήσεων) πρέπει να υπάρχει περιοδικός έλεγχος της ποιότητας του νερού προκειμένου να είναι γνωστή η ποιότητα του νερού.

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για τα προβλήματα του νερού χρησιμοποιώντας και τον οδηγό για τον έλεγχο του νερού


Χρήση φιλτραρισμένου νερού

Το επόμενο θέμα που πρέπει να δούμε είναι που και πως θα χρησιμοποιήσουμε το νερό. Συνήθως θέλουμε να φιλτράρουμε το πόσιμο νερό. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που απαιτείται επεξεργασία του νερού και για άλλες χρήσεις.

Πολλές φορές τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής είναι αναγκαία και άλλες φορές μπορεί είτε να δημιουργούν διάφορα θέματα είτε να αποτελούν σπατάλη.

Τα φιλτρα νερου βρυσης άνω ή κάτω πάγκου είναι η συνηθέστερη επιλογή για την φίλτρανση του πόσιμου νερού


Κατανάλωση νερού

Η ποσότητα του νερού που θα καταναλώσουμε από το φιλτραρισμένο νερού είναι σημαντική για να γίνει η επιλογή του κατάλληλου συστήματος.

Εάν απαιτείται η χρήση αντιστροφης οσμωσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ποσότητα του νερού που απορρίπτεται από την μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης, ιδιαίτερα όταν το κόστος νερού είναι υψηλό.

H κατανάλωση και η ποιότητα του νερού συνδέονται άμεσα τόσο με το αρχικό κόστος του συστήματος όσο και με το μετέπειτα κόστος των ανταλλακτικών.


Σημείο τοποθέτησης φίλτρου

Το σημείο τοποθέτησης του φίλτρου εξαρτάται από τη χρήση του φιλτραρισμένου νερού όσο και από την ύπαρξη του διαθέσιμου χώρου και τη διάσταση του συστήματος.

Σε γενικές γραμμές πρέπει τεχνικά να είναι εφικτή η χωροθέτηση του φίλτρου και προσβάσιμη για την αλλαγή των ανταλλακτικών και την περιοδική επιθεώρηση του αλλά πρέπει επίσης να προφυλάσσεται από ηλιοπροσβολή και ακραίο ψύχος ( θερμοκρασίες κάτω των 0οC).


Κόστος συστημάτων - Ανταλλακτικά

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αγορά ενός φίλτρου είναι μια επένδυση, πολύ σημαντική για την υγεία μας, που πρέπει όμως να είναι και οικονομικά βιώσιμη.

Η αγορά είναι "μεγάλου" συστήματος μπορεί να "διασφαλίζει ότι τα έχουμε καλύψει όλα" αλλά να μην είναι αναγκαία μια τόσο "μεγάλη" επένδυση. Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε το σωστό φίλτρο και να αντικαθιστούμε τα ανταλλακτικά του έγκαιρα παρά ένα "μεγάλο" σύστημα που καθυστερούμε την αλλαγή των ανταλλακτικών λόγω κόστους.


Πιστοποιητικά

Υπάρχουν πολλά πιστοποιητικά και αναλύσεις συστημάτων που κάνουν την εμφάνιση τους κατά καιρούς στην αγορά. Εμπιστευτείτε μεγάλους οργανισμούς με εξειδίκευση στο αντικείμενο (πχ NSF).

Σε όλα τα πιστοποιητικά όμως πρέπει να δείτε τι ακριβώς πιστοποιούν. Δηλαδή ποιους παράγοντες ελέγχουν, για πόσα λίτρα νερού πιστοποιούν το σύστημα που ελέγχουν, πιο ακριβώς σύστημα ελέγχουν και μέχρι πότε ισχύουν.

Το κόστος αυτών των πιστοποιήσεων είναι σημαντικά μεγάλο και αρκετοί κατασκευαστές δεν πιστοποιούν όλα τα προϊόντα είτε τα πιστοποιούν σε ορισμένους βλαπτικούς παράγοντες.